ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

08 FEBRUARY 2022

Υγιεινή διατροφή VS Ασθένειες

Φρόντισε όλα όσα έχουν αξία

Η υγιεινή διατροφή είναι μία από τις ισχυρότερες ασπίδες, απέναντι στις ασθένειες! Εκμεταλλεύσου τα αγαθά της φύσης, για το καλό του οργανισμού σου!

Μία φράση που ακούμε αρκετά τελευταία είναι: Είσαι αυτό που τρως!

 

Η αλήθεια είναι ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι βασικότατοι παράγοντες καλής υγείας. Οι βιταμίνες που προσλαμβάνουμε από τις τροφές παίζουν καθοριστικό ρόλο στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ωστόσο, η σωστή διατροφή είναι μια διαφορετική έννοια για τον κάθε οργανισμό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα οφέλη που μας παρέχουν τα φάρμακα και οι συμβουλές των γιατρών.

 

Η σωστή διατροφή έχει έναν ισχυρό συμπληρωματικό και προληπτικό ρόλο!

 

Έρευνες έχουν δείξει τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς σε αντίθεση με διατροφικές συνήθειες συνδέονται με υψηλή κατανάλωση αλατιού, ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών. Η κατανάλωση θρεπτικών ουσιών είναι απαραίτητη για την υγεία και την καλή λειτουργία όλων των κυττάρων και των κυττάρων που συνδέονται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν υπάρχει μία τροφή-φάρμακο αλλά υπάρχουν αρκετές διατροφικές συνήθειες που θωρακίζουν καλύτερα τον οργανισμό από την απειλή των μικροβίων και των φλεγμονών. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C και D, ψευδάργυρο, σελήνιο, σίδηρο και πρωτεΐνες βρίσκονται σε πολλές φυτικές και ζωικές τροφές και έχουν αποδειχθεί “θησαυρός” για την υγεία.

 

 

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ως προς τα οφέλη της υγιεινής διατροφής; Σου έχουμε 4 λόγους για τους οποίους σου προτείνουμε να βρεις την ιδανική για εσένα και να την ακολουθήσεις:

 

1) Η υγιεινή διατροφή προλαμβάνει την παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι η No1 αιτία πρόκλησης πολλών σοβαρών ασθενειών. Είναι ένας παράγοντας υψηλού κινδύνου για την πρόκληση διαβήτη τύπου 2, οστεοπόρωσης και καρδιακών ασθενειών. Τα περιττά κιλά που οφείλονται σε υπερκατανάλωση ζάχαρης και ζωικού λίπους, προκαλούν αδυναμία και φθορά των οστών και υπερλειτουργία των οργάνων, τα οποία προσπαθούν να προστατεύσουν τον οργανισμό.

 

2) Συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος

Η έλλειψη ασβεστίου προκαλεί αδυναμία και φθορά στο κόκαλα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης οστεοπόρωσης. Η ίδια αντιστοιχία υπάρχει και ανάμεσα στα κορεσμένα λιπαρά και τις καρδιαγγειακές νόσους. Η υπερκατανάλωση κορεσμένων λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση, δύο από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για τις καρδιαγγειακές νόσους.

 

3) Η σωστή διατροφή βελτιώνει τη διάθεση

Η καλή διάθεση και η έλλειψη στρες είναι καθοριστικοί παράγοντες για την υγεία, καθώς επιδρούν άμεσα στη διατήρηση ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η καλή διάθεση μας δίνει πάντα ένα γερό boost για φυσική άσκηση και η φυσική άσκηση προκαλεί ακόμα καλύτερη διάθεση. Ακολουθειται μια κυκλική διαδικασία μεταξύ υγιεινής διατροφής, καλής ψυχολογικής κατάστασης, σωματικής άσκησης και υγείας.

 

4) Η υγιεινή διατροφή ενισχύει την καλή χοληστερόλη και μειώνει τα τριγλυκερίδια

Αυτό αυτόματα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών, εγκεφαλικού, μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης, βοηθώντας στην καλύτερη ροή του αίματος. Όσο πιο υγιεινή διατροφή κάνεις τόσο τα επίπεδα καλής χοληστερόλης θα θωρακίζουν τον οργανισμό σου κατά των ασθενειών.

 

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα πρόληψης. Αξίζει να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και φυσικά με τις συμβουλές του γιατρού σου. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιων, σοβαρών και μη ασθενειών και βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία.

 

Να θυμάσαι πάντα να ακολουθείς τις συμβουλές του γιατρού σου και να ακούς το σώμα σου. Συνήθως, σου χτυπάει το καμπανάκι για όσα χρειάζεται να του δώσεις!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!