ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

05 APRIL 2024

Σούπα Βελουτέ Καρότο, Πορτοκάλι, Ginger

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα για το σερβίρισμα)

1 1/2 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα

5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

κομμάτι τζίντζερ, περίπου 2 1/2 εκ., καθαρισμένο

4 φλ. ζωμό λαχανικών

1 φύλλο δάφνης

ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

1/4 φλ. πλήρες γάλα (ή κρέμα γάλακτος)

1/2 κ.γ. μέλι (προεραιτικά)

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κύμινο

1/4 κ.γ. κόλιανδρο

1/4 κ.γ. κουρκουμάς

1/3 κ.γ. πάπρικα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγο σουσάμι, μαύρο ή άσπρο, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

50 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, για 7 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και την πάπρικα και σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

2

Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης και αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για περίπου 20 λεπτά.

3

Απομακρύνετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης, αφήνετε λίγο για να κρυώσει ελαφρώς και πολτοποιείτε στο μούλτι ή με κάποιο ραβδομπλέντερ.

4

Χτυπάτε με σύρμα το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι (αν το χρησιμοποιήσετε) και το γάλα. Προσθέτετε στη σούπα, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε όσο χρειάζεται.

5

Μοιράζετε σε τέσσερα μπολ και περιχύνετε με λίγο λάδι. Προεραιτικά, ραντίζετε με λίγο σουσάμι. Σερβίρετε ζεστό.

6

Η σούπα βελουτέ είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!