ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 MARCH 2019

Πώς να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα & τα λαχανικά

10 ευρηματικά τεχνάσματα φρεσκάδας

Εύκολα κόλπα για να μπορέσετε να διατηρήσετε φρέσκα, σχεδόν όπως τα αγοράσατε, τα φρούτα και τα λαχανικά σας ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπετάξετε τίποτα που "χάλασε επειδή δεν προλάβαμε να το φάμε". Promise...

1. Μην πλύνετε τίποτα πριν το αποθηκεύσετε

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι καλύτερο να μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή το ντουλάπι. Εάν κάτι είναι βρώμικο, απλώς σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί ή χαρτί. Το πλύσιμο μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική του άμυνα ενάντια στη μούχλα και την σήψη.

 

2. Τα φρούτα και τα λαχανικά προτιμούν το ξηρό περιβάλλον

Η υγρασία το μόνο που προσφέρει είναι την ταχύτερη εμφάνιση της μούχλας. Ένα καλό κόλπο για να αντιμετωπίσετε αυτό είναι να τοποθετήσετε μια χαρτοπετσέτα μέσα στο δοχείο που περιέχει τα φρούτα ή τα λαχανικά - θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και θα αποτρέψει το προϊόν απ’ το να σαπίσει.

 

3. Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα αβοκάντο

Το άγουρο αβοκάντο πρέπει να τοποθετηθεί σε μια παχιά χάρτινη σακούλα ή να τυλιχτεί σε εφημερίδα και να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είναι ώριμο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα και διατηρήστε το στο ψυγείο.

 

4. Μην τοποθετείτε ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών στο ψυγείο

Οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Στο ψυγείο χάνουν τη φρεσκάδα και τη σφριγηλότητα τους.

 

"Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα."

 

5. Τυλίξτε με μεβράνη το κοτσάνι της μπανάνας

Όταν οι μπανάνες αποθηκεύονται στο ψυγείο, μαυρίζουν πιο γρήγορα και χάνουν τη γεύση τους. Ένα έξυπνο κόλπο για να αποτρέψουμε το μαύρισμα είναι να τις ξεχωρίσουμε μια προς μια από το τσαμπί και να τυλίξουμε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας με πλαστική μεμβράνη διατηρώντας τις σε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

6. Ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί

Ορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών μόλις ωριμάσουν αρχίζουν να εκπέμπουν αιθυλένιο. Κάποια από αυτά ενδεικτικά: μπανάνες, βερίκοκα, πεπόνια, αχλάδια, δαμάσκηνα, μάνγκο και ντομάτες.

Άλλα είδη φρούτων και λαχανικών είναι ευαίσθητα στο αιθυλένιο, όπως μήλα, μελιτζάνες, καρπούζια, πατάτες, κολοκύθες, καρότα και μπρόκολο. Εάν  αυτα τα φρούτα τοποθετηθούν κοντά στην πρώτη κατηγορία, αρχίζουν να σαπίζουν με γρήγορο ρυθμό. Επομένως, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε αυτές τις δύο ομάδες ξεχωριστά τη μια  από την άλλη.

 

7. Οι πατάτες θα χαλάσουν εάν τις χτυπάει το φως του ήλιου

Δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε πατάτες σε μέρος που τις χτυπάει άμεσα ο ήλιος. Όχι μόνο αρχίζουν να σαπίζουν, αλλά μπορούν να γίνουν επικίνδυνες. Είναι καλύτερο να τις αποθηκεύσετε σε ξηρό, σκοτεινό μέρος ή σε ξύλινα ή πλαστικά κουτιά ή / και καλάθια.

 

8. Οι ντομάτες θα πρέπει να αποθηκεύονται με το μίσχο να κοιτάει προς τα πάνω

Η περιοχή γύρω από το στέλεχος είναι το πιο λεπτό μέρος μιας ντομάτας. Αυτή είναι η περιοχή από την οποία όπου αρχίζουν να αποσυντίθενται. Έτσι αν τις αποθηκεύστε με το μίσχο στραμμένο προς τα πάνω  θα διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

9. Το μπρόκολο και το κουνουπίδι αγαπούν την υγρασία

Το μπρόκολο διατηρείται καλύτερα όταν το στέλεχος τοποθετείται σε γλυκό νερό και το πάνω μέρος καλύπτεται με μια υγρή πετσέτα. Το νερό πρέπει να αλλάζει τακτικά και η πετσέτα να είναι παραμένει υγρή.

Το κουνουπίδι πρέπει επίσης να τυλίγεται σε υγρή πετσέτα ή σε πλαστική συσκευασία τροφίμων, η οποία θα πρέπει να έχει αρκετές τρύπες για εξαερισμό.

 

10. Τοποθετήστε μερικά μήλα μαζί με τις πατάτες

Εάν βάλετε ένα ή δύο μήλα μαζί με τις πατάτες σας, οι τελευταίες θα παραμείνουν φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε όλα τα παραπάνω και σίγουρα θα μπορέσετε να διατηρήσετε περισσότερο διάστημα τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

Πηγή: brightside.me

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!