ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

05 AUGUST 2019

Βάλε στο πιάτο σου... ένα ουράνιο τόξο!

Για μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!

Μάθετε την διατροφική αξία του κάθε χρώματος ώστε να μην παραλείπετε να λαμβάνετε τα απαραίτητα για τον οργανισμό σας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα και προσθέστε στο πιάτο σας κάτι από κάθε χρωματική κατηγορία.

Έχετε ακούσει ποτέ την φράση “βάλε στο πιάτο σου ένα ουράνιο τόξο”; Γνωρίζετε ότι η διατροφική αξία των τροφίμων διαφέρει ανάλογα με το χρώμα τους; Μάθετε λοιπόν την αξία του κάθε χρώματος ώστε να μην παραλείπετε να λαμβάνετε τα απαραίτητα για τον οργανισμό σας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα και προσθέστε στο πιάτο σας κάτι από κάθε χρωματική κατηγορία.

Πορτοκαλί / Κόκκινο

Πρόκειται για τα δύο πιο ζωντανά χρώματα σε ολόκληρο το φάσμα. Οι πορτοκαλί τροφές, όπως τα καρότα, οι κολοκύθες, οι γλυκοπατάτες, τα πεπόνια και τα πορτοκάλια περιέχουν καροτενοειδή τα οποία μετατρέπονται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη Α είναι πολύ σημαντική για την υγιή όραση. Βοηθά, επίσης, στην ομαλή παραγωγή και λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων που είναι σημαντικά για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών και βοηθά στη ρύθμιση της κυτταρικής ανάπτυξης και διαίρεσης. Ένα άλλο καροτενοειδές, το λυκοπένιο, βρίσκεται στις κόκκινες τροφές, όπως οι ντομάτες, το καρπούζι, το γκρέιπφρουτ, τα μήλα και οι κόκκινες πιπεριές και συμβάλλει κυρίως στη διατήρηση της υγείας του προστάτη.

 

Πράσινο

Ο κατάλογος των θρεπτικών συστατικών των πράσινων τροφών είναι πολύ μεγάλος. Περιλαμβάνουν κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

 

Μπλε / Μωβ / Βυσσινί / Καφέ 

Τα μούρα, τα κεράσια, τα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, η μαύρη σοκολάτα, το κακάο και ορισμένα τσάγια περιέχουν φλαβονοειδή τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου και της ροής του αίματος. Επιπλέον, τα μωβ σταφύλια είναι η καλύτερη πηγή ενός “φυσικού αντιβιοτικού” των φυτών που καταπολεμά τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

 

Λευκό

Δεν σημαίνει ότι επειδή μια τροφή είναι “άχρωμη” δεν είναι θρεπτική. Στην πραγματικότητα, λευκά τρόφιμα όπως γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γιαούρτι και μερικά τυριά είναι συσκευασμένα με βιταμίνη D, ασβέστιο και φώσφορο. Αυτές οι βιταμίνες και μέταλλα βοηθούν στην υγεία των οστών και μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος. Το γιαούρτι περιέχει επίσης προβιοτικά, βακτηρίδια που προωθούν την πεπτική υγεία και υποστηρίζουν την ανοσολογική λειτουργία. Επίσης, τα λευκά λαχανικά, όπως το κουνουπίδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και έχουν αντικαρκινικά συστατικά.

 

Κίτρινο

Όταν σκέφτεστε κίτρινες τροφές, το λίπος μπορεί να μην είναι το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό. Ωστόσο, πρόκειται για το βούτυρο, τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και τα φυτικά έλαια. Ορισμένοι τύποι ακόρεστων λιπών, όπως ωμέγα-6 και ωμέγα-3 πρέπει να καταναλώνονται μέσω της διατροφής. Αυτά τα λίπη είναι σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, για την υγεία του δέρματος και για τη ρύθμιση της χοληστερόλης. Το λίπος είναι απαραίτητο επίσης για τη μεταφορά και απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών A, D, E, και K, καθώς και των καροτενοειδών.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!