ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

18 NOVEMBER 2019

Χορτόπιτα με σέσκουλα

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ χλιαρό νερό

1 φλ του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 

Για την γέμιση:

200 γρ σέσκουλα

200 γρ σπανάκι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μυρώνια

1/2 ματσάκι καυκαλήθρες 

1 κρεμμύδι ξερό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κ.σ. τραχανά 

αλάτι, πιπέρι

2 αυγά

1 φλ του καφέ ελαιόλαδο

60 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας, βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, και το νερό. Με τα δάχτυλα, δουλεύοντας κυκλικά, βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέσα στα υγρά.

2

Όταν πια έχουμε μια μπάλα ζύμης την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

3

Για την γέμιση ψιλοκόβουμε όλα μας τα μυρωδικά και χόρτα και προσθέτουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.

4

Ανοίγουμε τα φύλλα έτσι ώστε να μπορούμε να τα κάνουμε ρολακια και γεμίζουμε. Ξεκινάμε από το κέντρο και βγαίνουμε προς τα έξω.

5

Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε ελαιόλαδο σε όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

6

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!