ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 MARCH 2019

Σούπερ-τροφές για Σούπερ-εγκέφαλο

10 τροφές για υγιή & παραγωγικό εγκέφαλο

Προστατεύστε, ενδυναμώστε & διατηρήστε "νέο" τον εγκέφαλό σας με 10 απλές super-τροφές!

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το πιο ζωτικό όργανο στο σώμα τους, έχουν την τάση να σκέφτονται την καρδιά τους. Ωστόσο, ο εγκέφαλος δεν είναι λιγότερο σημαντικός. Είναι θεμελιώδης για τόσες απαραίτητες διαδικασίες του σώματός μας γι αυτό και πρέπει να τροφοδοτείται πολύ καλά ώστε να λειτουργεί στο φουλ.

Επιπλέον, βρίσκεται σε κίνδυνο να παρακμάσει, όπως και κάθε άλλο όργανο. Συνεπώς, η διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας μπορεί να εμποδίσει τις ασθένειες που ενδέχεται να προκύψουν.

Ευτυχώς, τα φυσικά συμπληρώματα για την υγεία του εγκεφάλου μας είναι άφθονα. Στην πραγματικότητα μπορείτε να δωσετε ενα “boost υγείας” στον εγκέφαλό σας καταναλώνοντας “super φρούτα”. Τί εννοούμε; Απλά ρίξτε μια ματιά παρακάτω...

 

Μύρτιλο

 

Το μύρτιλο είναι ένα μικρό αλλά ισχυρό φρούτο, το οποίο έχει σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων και αντιοξειδωτικών. Το μύρτιλο περιέχει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό θρεπτικών ουσιών που βοηθούν τη μνήμη. Ο καρπός του μύρτιλου έχει τέτοια δράση που θεωρείται ενισχυτικό της μνήμης, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν πως μπορεί να προστατέψει από μελλοντικά προβλήματα της εγκεφαλικής μνήμης.

 

Βατόμουρο

Ένα άλλο “σούπερ-μούρο”, το βατόμουρο περιέχει επίσης ένα μείγμα θρεπτικών ουσιών που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου με άριστη λειτουργία. Ένα απ΄τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι ότι καταπολεμά τη φλεγμονή των νευρώνων, προστατεύοντας τον εγκέφαλο από πιθανή νευρολογική βλάβη.

 

Φράουλα

Τα αντιοξειδωτικά στις φράουλες, όπως και σε άλλα φρούτα, έχουν ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου. Τα αντιοξειδωτικά αυτά τείνουν να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια μνήμης όπως και σε άλλες εγκεφαλικές διαταραχές.

 

Φραγκοστάφυλο

Τα φραγκοστάφυλα ή μαύρα μούρα είναι γνωστά λόγω της τεράστιας ικανότητάς τους να ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου. Αυτό το απλό φρούτο βοηθάει με τρόπο παρόμοιο με αυτό των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, όπως για παράδειγμα η νόσος Parkinson. Επίσης, είναι γνωστό για την ιδιότητά του να μειώνει την πνευματική κόπωση, βοηθώντας τον εγκέφαλο να σκέφτεται πιο εύκολα και γρήγορα. Η ιδιότητα αυτή είναι σίγουρα ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη μπορείτε να βοηθήσετε άμεσα τον εγκέφαλό σας πίνοντας απλώς ένα ποτήρι χυμό φραγκοστάφυλο την ημέρα.

 

Σταφύλια

Το αίμα και ο εγκέφαλος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Τα σταφύλια βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, οπότε κατ’ επέκταση βοηθούν και στη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα σταφύλια συμβάλλουν στην “ευλυγισία” των αγγείων του σώματος (λιγότεροι θρόμβοι & καλύτερη ροή του αίματος). Όλα τα παραπάνω συνιστούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και κατ’ επέκταση του οξυγόνου προς αυτόν. Όταν ο εγκέφαλός μας τροφοδοτείται καλύτερα ο εγκέφαλός μας τείνει να είναι πιο υγιής.

 

Ρόδι

Παρόλο που το ρόδι είναι ούτως ή άλλως υγιεινό, ο χυμός του συγκεκριμένα, βοηθάει πολύ τον εγκέφαλο μας. Είναι πολύ υγιές να πίνετε το πρωί ένα ποτήρι χυμό ροδιού καθώς περιέχει την απαραίτητη γλυκόζη, η οποία αντίστοιχα θα τροφοδοτήσει με ενέργεια τον εγκέφαλό σας. Επίσης, προστατεύει τον εγκέφαλο των εμβρύων, όταν καταναλώνεται από εγκύους.

 

Αβοκάντο

Παρόλο που το αβοκάντο “κατηγορείται” συχνά πυκνά για το ότι μπορεί να είναι παχυντικό, τα υγιεινά λίπη που περιέχει μπορούν να είναι ωφέλιμα για τον εγκέφαλο μας.

Με ποιούς τρόπους βοηθάει το αβοκάντο τον εγκέφαλό μας;

Αυξάνει την παροχή του αίματος, βελτιώνει την οξυγόνωση του, ενισχύει τα εγκεφαλικά σήματα προς τους μύες, χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση ενώ συμβάλλει στην αποτροπή εγκεφαλικών επεισοδίων.

 

Κεράσι

Οι ελεύθερες ρίζες είναι επιζήμιες για τα κύτταρα προκαλώντας την αλλοίωση (παρακμή) του σώματος, περιλαμβανομένου φυσικά και του εγκεφάλου. Εντούτοις, ένας λιγότερο γνωστός παράγοντας της ηλικιακής παρακμής είναι η, γνωστή σε όλους μας, φλεγμονή. Όταν οι ιστοί μας βρίσκονται σε διαδικασία φλεγμονής δεν λειτουργούν φυσιολογικά. Αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για τα νεύρα και τους νευρώνες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη ροή του αίματος και να προκαλέσει οξείδωση με τον καιρό.

Τα κεράσια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, περιλαμβανομένης της εσωτερικής και περιμετρικής περιοχής του εγκεφάλου. Ως αποτέλεσμα, τα κεράσια είναι τα “αντιγηραντικά εργοστάσια” του εγκεφάλου μας.

 

Μπανάνα

Υπάρχει λόγος που οι μπανάνες αναφέρονται ως “τροφή για τον εγκέφαλο”. Είναι πλούσιες σε ποτάσιο και μαγνήσιο ενώ δίνουν στον εγκέφαλο την απαραίτητη ενέργεια να διατηρεί τη νοητική του συγκέντρωση, να αυξάνει την ικανότητα της πνευματικής του προσοχής και κατ’ επέκταση την ικανότητά του να μαθαίνει. Οι μπανάνες, επίσης, προσφέρουν βιταμίνες και συστατικά που βελτιώνουν της γνωσιακή λειτουργία του εγκεφάλου, γενικώς. Τέλος, έχουν τη δυνατότητα να ισορροπούν τη διάθεση, η οποία κατά βάση ελέγχεται από τον εγκέφαλό μας. Στην πραγματικότητα είναι μία υπερ-τροφή για τον εγκέφαλο.

 

Ακτινίδιο

Όπως οι μπανάνες, μία από τις ιδιαίτερες ιδιότητες του ακτινιδίου είναι να βοηθά τον εγκέφαλο να ισορροπεί την διάθεσή μας. Αυτό έχει μία σημαντική επίδραση στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου καθώς και στην γενική ποιότητα ζωής του. Τα ακτινίδια, επίσης, μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν διαταραχές στη διάθεσή τους.

Επιπροσθέτως, το ακτινίδιο θεωρείται ότι μπορεί να αποτρέψει κάποιες εγκεφαλικές διαταραχές. Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση ακτινιδίων, για παράδειγμα. Προσφέροντας και άλλα τρίτα οφέλη, όπως την καταπολέμηση μολύνσεων, το ακτινίδιο κρατάει υγιές και το υπόλοιπο σώμα σας.

 

Πηγή: beefreegf.com

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!