ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

22 DECEMBER 2022

Πράσινη σαλάτα με παντζάρι και αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ

6 μέτρια παντζάρια

6 φλ. ρόκα

1 αβοκάντο

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1/2 φλ. καρύδια

 

Για το dressing

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι

μαύρο πιπέρι

90 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Τυλίγετε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα (μπορείτε να τρυπήσετε με ένα πιρούνι για δοκιμή).

2

Τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε μέχρι να κρυώσουν αρκετά. Στη συνέχεια ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες.

3

Ετοιμάζετε τη vinaigrette: Ρίχνετε μέσα σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακινείτε καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε ξανά.

4

Βάζετε τη ρόκα μέσα σε ένα μπολ και σιγά σιγά περιχύνετε με τη vinaigrette.

5

Προσθέτετε τη φέτα, το αβοκάντο το παντζάρι και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε επιπλέον vinaigrette αν το επιθυμείτε.

6

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!