ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

02 DECEMBER 2019

Βάλτε ένα λεμόνι… στο πλάι σας!

Είναι ο καλύτερός μας φίλος!

Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε μια νέα συνήθεια. Να κάνετε τα λεμόνια φίλους σας και να τα έχετε πάντα δίπλα σας, στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο κομοδίνο σας. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της διατροφής καθώς έχουν να προσφέρουν πολλά παραπάνω!

Όλοι γνωρίζουμε τα διατροφικά οφέλη του λεμονιού και την θρεπτική αξία που έχει για τον οργανισμό μας καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και Α. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το λεμόνι δεν έχει οφέλη μόνο αν το φας αλλά ακόμα και αν απλά βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο μαζί του ή αν κοιμηθείς δίπλα του. Ποιά είναι αυτά όμως;

 

 

Χαλαρώνει

Τοποθετήστε στο κομοδίνο σας λίγο εθαίριο έλαιο λεμονιού σε ένα βαζάκι ή στίψτε λίγο λεμόνι μέσα σε νερό ώστε το άρωμά της να μπορέσει να απελευθερωθεί. Το άρωμα των εσπεριδοειδών μειώνει το άγχος, ανακουφίζει από την ένταση μιας δύσκολης μέρας, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μας κάνει να νιώθουμε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι όταν ξυπνήσουμε.

 

 

Βελτιώνει την συγκέντρωση

Άλλη μια ιδιότητα του λεμονιού είναι πως βελτιώνει τη μνήμη και και την συγκέντρωση και αποτρέπει την διάσπαση της προσοχής όταν κάνετε μια εργασία που απαιτεί συγκέντρωση. Εισπνέοντας το άρωμα του λεμονιού καθημερινά τα αποτελέσματα αυτά γίνονται μόνιμα. Μπορείτε λοιπόν να βάζετε μερικές φέτες λεμονιού στο γραφείο σας όταν θέλετε να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάτι για να μην διασπάται πλέον η προσοχή σας. 

 

 

Καθαρίζει τον αέρα

Το άρωμα του λεμονιού πέρα από ευχάριστο είναι και αντιβακτηριδιακό. Μπορεί δηλαδή, όταν τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο, χάρη στα εθαίρια έλαια που απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα να καθαρίσει τον αέρα από βακτήρια, μύκητες και ιούς. 

 

 

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το λεμόνι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ρύθμιση της υπέρτασης. Οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι καλό να τοποθετούν ένα λεμόνι δίπλα τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

 

Διώχνει τα έντομα

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χημικά απωθητικά εντόμων. Είναι πιο απλό από όσο φαντάζεστε. Τα κουνούπια, οι μύγες, τα μυρμήγκια και άλλα έντομα απεχθάνονται τη μυρωδιά του λεμονιού. Έτσι, δεν μπορούν να παραμείνουν σε ένα δωμάτιο που μυρίζει λεμόνι. 



Πηγή: brightside.me

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!