ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 JUNE 2020

7 τρόποι να προσθέσετε τζίντζερ στο πρωινό σας

Εδώ θα βρείτε επτά τρόπους για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του τζίντζερ, προσθέτοντάς το απλά στο πρωινό σας.

Γνωρίζουμε όλοι πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Εκτός αν προσθέσετε τζίντζερ! Πρόκειται για μια υπερτροφή με πολλά οφέλη για την υγεία, από τη θεραπεία της ναυτίας έως τη μείωση του μυϊκού πόνου. Το καλύτερο βέβαια είναι πως μπορούμε να το προσθέσουμε εύκολα σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας, μιας και ταιριάζει παντού!

1. Προσθέστε τζίντζερ στον καφέ σας

Ο καφές και το τζίντζερ δημιουργούν έναν τέλειο συνδυασμό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, επειδή ο καφές αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο. Απλώς προσθέστε λίγο τζίντζερ στον καφέ σας (έως 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι) και θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη του. Αυτός ο παραδοσιακός καφές με τζίντζερ της Μέσης Ανατολής δεν είναι μόνο πικάντικος και νόστιμος αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει σημαντική βοήθεια σε ανθρώπους με προβλήματα πέψης.

 

2. Προσθέστε τζίντζερ στο τσάι σας

Το τσάι με τζίντζερ είναι ένα πολύ δημοφιλές χειμωνιάτικο ρόφημα. Είναι ζεστό και προκαλεί ανακούφιση και ηρεμία. Ένα φλιτζάνι αυτού του πικάντικου τσαγιού το πρωί συμβάλει στην ανακούφιση της ναυτίας ή της πρωινής αδιαθεσίας που προκαλείται από την εγκυμοσύνη. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας τσάι με τζίντζερ στο σπίτι, τρίβοντας το τζίντζερ και αφήνοντάς το σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Προσθέστε ζάχαρη, μέλι ή οποιοδήποτε γλυκαντικό της επιλογής σας.

 

3. Προσθέστε μαρμελάδα τζίντζερ στο πρωινό σας

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μαρμελάδα τζίντζερ; Μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή επιλογή της λίστας αλλά σίγουρα είναι πιο υγιεινή από άλλες μαρμελάδες. Μπορείτε είτε να την αγοράσετε είτε να φτιάξετε τη δική σας και να προσθέσετε μια κουταλιά μαρμελάδας τζίντζερ στα μπισκότα, τις φρυγανιές ή το ψωμί σας. Αν αποφεύγετε τη ζάχαρη ή δεν είστε “του γλυκού” μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι τζίντζερ και να το τοποθετήσετε στο ψωμί σας μαζί με βούτυρο. Ίσως γίνει το νέο αγαπημένο σας σνακ!

 

4. Αντικαταστήστε το σιρόπι σφενδάμου

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το δικό σας σιρόπι τζίντζερ στο σπίτι βράζοντας τα συστατικά για 30 λεπτά και στραγγίζοντας το μείγμα με ένα κόσκινο ή φίλτρο για πιο απαλή υφή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 100γρ τζίντζερ, 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη.

 

5. Προσθέστε τζίντζερ στη γκρανόλα σας

Ένα μπολ γκρανόλα είναι πάντα μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για το πρωινό σας. Αλλά η προσθήκη αρωματικού, πικάντικου τζίντζερ μπορεί να την κάνει ακόμα καλύτερη! Τρίψτε λίγο τζίντζερ και ανακατέψτε το με μέλι ή λιωμένο λάδι καρύδας και στη συνέχεια περιχύστε το πάνω στο μπολ με τη γκρανόλα σας. Η προσθήκη τζίντζερ στο πρωινό σας μπορεί να σας προσφέρει σημαντικά αντιφλεγμονώδη οφέλη, ειδικά για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 

6. Προσθέστε τζίντζερ στο smoothie σας

Ο χυμός τζίντζερ είναι υπέροχος και ταιριάζει σε πολλά φαγητά, όπως τηγανητές πατάτες και σάλτσες. Προσφέρει χιλιάδες οφέλη στην υγεία, από την ενίσχυση του μεταβολισμού έως τη φυσική καταπολέμηση των βακτηρίων. Επίσης ανακουφίζει τον πόνο, τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως και του μυϊκού πόνου που προκαλείται μετά από άθληση. Εάν ο χυμός τζίντζερ δεν σας αρέσει σκέτος, προσθέστε τον στο πρωινό σας smoothie ή στο πρωτεϊνικό σας ρόφημα μετά την προπόνηση.

 

7. Προσθέστε τζίντζερ στα γλυκά σας

Το τζίντζερ πολλές φορές χρησιμοποιείται σε αρτοσκευάσματα όπως ψωμιά, κέικ και πίτες. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στα γλυκά σας. Δοκιμάστε να φτιάξετε μπισκότα βρώμης με λεμόνι και τζίντζερ. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για άτομα που ασκούνται το πρωί, μιας και είναι γεμάτα με υγιή λίπη και πρωτεΐνες.

 

Πηγή: healthline.com

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!