ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

25 SEPTEMBER 2023

Τουρσί λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. καρότα, σε ροδέλες

170 γρ. κουνουπίδι, σε άνθη

100 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες

130 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

1/2 ματσάκι άνηθο

330 ml ξίδι, λευκό

500 ml νερό

2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους

1 1/2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. κόλιανδρο, ολόκληρο

15 ΛΕΠΤΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το νερό, το αλάτι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο και το πιπέρι. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση τα αφαιρείτε από τη φωτιά.

2

Μέσα σε ένα καθαρό βάζο, προσθέτετε τις πιπεριές, το καρότο, το κουνουπίδι και τον άνηθο κι έπειτα το γεμίζετε με το νερό από την κατσαρόλα.

3

Κλείνετε καλά το βάζο, το αναποδογυρίζετε και το αφήνετε για 1-2 ώρες. Έπειτα, το μεταφέρετε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος και το αφήνετε για 3 ημέρες.

4

Το τουρσί σας είναι έτοιμο και διατηρείται στο ψυγείο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!