ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 NOVEMBER 2023

Spicy Carrot Hummus

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. καρότο, κομμένο σε ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ. ρεβύθια (τα έχετε μουλιάσει όλο το βράδυ)

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. νερό

1 κ.γ. Tabasco

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. κουρκουμάς

1/4 κ.γ. κύμινο

1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1/4 φλ. ψίχα ηλιόσπορου

πιτούλες για να το συνοδεύσετε

35 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί, βάζετε τα καρότα και το σκόρδό και ραντίζετε με 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

2

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα ρεβίθια σε 1,5 λίτρο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Στραγγίζετε τα ρεβύθια, κρατώντας το νερό.

3

Μεταφέρετε το μίγμα καρότου σε ένα μπλέντερ. Προσθέτετε τα ρεβύθια, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το νερό, το tabasco, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ξεκινάτε να χτυπάτε τα υλικά. Κατά το ανακάτεμα, προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

4

Επεξεργάζεστε μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Σε περίπτωση που βγει αρκετά πηχτό το μίγμα, αραιώνετε με λίγο νερό από το βράσιμο των ρεβυθιών.

5

Μεταφέρετε σε πιάτο σερβιρίσματος και περιχύνετε με επιπλέον λάδι και tabasco αν το επιθυμείτε. Από πάνω ρίχνετε όσο ηλιόσπορο θέλετε. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με πιτούλες.

6

Το χούμους σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!