ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

26 APRIL 2021

Σούπα Μαυρομάτικα

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μαυρομάτικα, μουλιασμένα στο νερό για 8 ώρες

6-8 φλ. νερό

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1/2 φλ. πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), ψιλοκομμένη

1 κ.γ. θυμάρι

1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, για γεύση

110 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
122kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προσθέστε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με 6 φλ. νερό και αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Στραγγίστε τα και ξεπλύνετε. Τοποθετήστε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 6 φλ. νερό και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια-υψηλή φωτιά.

2

Τοποθετήστε το καπάκι και μειώστε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά. Αν στεγνώσουν πριν μαλακώσουν, προσθέστε επιπλέον νερό.

3

Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και το αλάτι στα φασόλια και συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου γίνει λίγο πιο παχιά η σάλτσα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!