ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

12 JANUARY 2019

Σαλάτα ρόκα με τσορίθο, γλυκοπατάτα & μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

750γρ. γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες & κομμένες κυδωνάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
200 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
275γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανός
1 μάτσο (τεμάχιο) ρόκα
½ κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο (chili flakes)
Θαλασσινό αλάτι & μαύρο πιπέρι

30 ΛΕΠΤΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.

2

Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ραντίστε τις με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ραντίστε μία κ.σ. γλυκιά πάπρικα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

3

Αρωματίστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρωντας το σκόρδο σε χλιαρή φωτιά για 1-2 λεπτά και όταν ροδίσει απομακρύνετε το κρατώντας το ζεστό λάδι. Ρίξτε το τσορίθο στο λάδι και τηγανίστε το για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και ψήστε γρήγορα σε δυνατή φωτιά για ακόμα 3-4 λεπτά. Ραντίστε με την υπόλοιπη πάπρικα το χυμό μισού λεμονιού

4

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα σε αυτό τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη γλυκοπατάτα και τη ρόκα.

5

Για το ντρέσινγκ αναμείξτε το ξύσμα του λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις νιφάδες μπούκοβου μαζί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

6

Τοποθετήστε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ραντίστε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!