ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

18 MARCH 2022

Ριγκατόνι στο φούρνο με κόκκινες πιπεριές και πράσινες ελιές

ΥΛΙΚΑ

Σάλτσα

 

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ½ φλ. ψητές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

½ κ.γ. αλάτι

μαύρο πιπέρι

1 φλ. ελιές, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

2 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

 

Pasta

 

½ κιλό ριγκατόνι

αλάτι

4 κ.σ. βούτυρο

2 κ.γ. ρίγανη, τριμμένη

60 γρ. παρμεζάνα

½ κ. φρέσκια μοτσαρέλα

φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

70 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Για τη σάλτσα Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε για περίπου 4΄.

2

Προσθέτετε τις κόκκινες ψητές πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. Τσιγαρίζετε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10΄.

3

Προσθέτετε τις ελιές και τη σάλτσα ντομάτας, συνεχίζοντας να ανακατεύετε για 3΄. Ρίχνετε τις ντομάτες, πιέζοντας και λιώνοντάς τις με μια κουτάλα και ανακατεύετε για 4΄. Συνεχίζετε να βράζετε σε υψηλή φωτιά.

4

Όση ώρα βράζει η σάλτσα, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για 2΄ (θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και στο φούρνο). Σουρώνετε και από το νερό, στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια, κρατάτε 1/3 του φλυτζανιού.

5

Ρίχνετε στη σάλτσα τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο. Μειώνετε σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνετε το βούτυρο, τη ρίγανη και μισή ποσότητα από την παρμεζάνα. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια. Απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη μισή μοτσαρέλα και ανακατεύετε.

6

Μεταφέρετε τα μακαρόνια σε ένα ταψί, απλώνετε καλά και ραντίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Ψήνετε για 15-20΄.

7

Τα τελευταία λεπτά γυρίζετε το φούρνο στο γκρίλ, για να δημιουργηθεί μια κρούστα πάνω από τα μακαρόνια. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά, μέχρι το φαγητό να κρυώσει. Προσθέτετε λίγα φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα.

8

Καλή σας όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!