ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Ratatouille

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες

2 κολοκυθάκια, κομμένες σε στρογγυλές φέτες

3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε χοντρές φέτες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

80ml ελαιόλαδο

40γρ. πελτέ ντομάτας

θυμάρι

ρίγανη

φρέσκος βασιλικός

μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

90 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μπασίνα μαρινάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο και ελαιόλαδο.

2

Αραιώνουμε τον πελτέ ντομάτας με νερό, τον προσθέτουμε στα λαχανικά και ανακατεύουμε.

3

Στρώνουμε σε ένα ταψί με τη σειρά τα λαχανικά. Στα κενά στρώνουμε τις ντομάτες.

4

Προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά με 1 ώρα.

5

Fun Fact! Μπορεί να μάθαμε το ratatouille από τη διάσημη ταινία της Disney. Μπορεί να το γνωρίζουμε ως ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά πιάτα. Όμως το ratatouille δεν δημιουργήθηκε ως μια γκουρμέ συνταγή, αλλά ως πιάτο των "φτωχών". Με καταγωγή από την Προβηγκία του 18ου αιώνα, το ratatouille δημιουργήθηκε από φτωχούς αγρότες της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα λαχανικά που είχαν ωριμάσει αρκετά δεν θα πωλούνταν. Τα έκοβαν σε πολύ λεπτές λωρίδες, ώστε να μαγειρευτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα και χρησιμοποιούσαν ό,τι μυρωδικά είχαν διαθέσιμα στην περιοχή, όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη, αλμυρά και ίσως λεβάντα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!