ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

30 AUGUST 2019

Πως να έχετε φρέσκια σάλτσα ντομάτας όλο τον χρόνο

ΥΛΙΚΑ

3,5 κιλά πολύ ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 γυάλινα βαζάκια με καπάκια

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ξεπλύνετε τις ντομάτες και καθαρίστε τις. Αφαιρέστε τους σπόρους και τη φλούδα.

2

Πολτοποιήστε τις ντομάτες και τοποθετήστε τις σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και αφήστε τις μέχρι να πάρουν μία βράση.

3

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το ⅓ του μείγματος, περίπου 45 λεπτά. Αν σε οποιοδήποτε σημείο το μείγμα αρχίσει να κολλάει, χαμηλώστε κι άλλο τη θερμοκρασία και ανακατέψτε περισσότερο.

4

Εντωμεταξύ, γεμίστε έναν βραστήρα με νερό και αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια βράζοντάς τα για τουλάχιστον 10 λεπτά.

5

Έπειτα, αφαιρέστε τα με μία λαβίδα και αφήστε τα να στεγνώσουν αλλά όχι να κρυώσουν.

6

Προσθέστε 1 κ.σ. από τον χυμό λεμονιού στο κάθε βαζάκι.

7

Αδειάστε τη σάλτσα ντομάτας στα ζεστά βαζάκια, αφήνοντας 2-3 εκατοστά άδειο χώρο.

8

Κλείστε καλά τα καπάκια και τοποθετήστε τα κλειστά βαζάκια στον βραστήρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Βράστε για 40 λεπτά. Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 2 εκατοστά νερού πάνω από τα βαζάκια οπότε φροντίστε να προσθέσετε νερό αν χρειαστεί.

9

Αφαιρέστε τα βαζάκια και αφήστε τα να κρυώσουν. Αποθηκεύστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος (πχ ένα ντουλάπι) μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!