ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

19 JANUARY 2023

Puttanesca Κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κουνουπίδι (περίπου 3 κιλά), κομμένο σε άνθη

10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλ. λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση

3/4 φλ. ελιές, κομμένες στη μέση

1/4 φλ. κάπαρη

1 1/2 κ.γ. flakes τσίλι

φύλλα βασιλικού

φύλλα μαϊντανού

χυμό από 1 λεμόνι

3/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι (και μία επιπλέον πρέζα)

16 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Μέσα σε ένα ταψί, ρίχνετε τους ανθούς κουνουπιδιού, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουτάλια γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το κουνουπίδι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

2

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10-15 λεπτά.

3

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο και την υπόλοιπη πρέζα αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει, για 3 περίπου λεπτά.

4

Προσθέτετε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες τσίλι και μαγειρεύετε, για 2 έως 3 λεπτά.

5

Όταν όλα είναι έτοιμα, ρίχνετε το κουνουπίδι μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά (ρίχνετε και το λάδι, μέσα στο οποίο ψήθηκε το κουνουπίδι).

6

Προσθέτετε το βασιλικό και τον μαϊντανό, τρίβετε το ξύσμα λεμονιού και μετά κόβετε το λεμόνι στη μέση, στύβετε το χυμό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα.

7

Ανακατεύετε πολύ καλά και μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

8

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!