ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

17 JANUARY 2019

Ψητά μήλα με κανέλα

ΥΛΙΚΑ

1,1 κιλό μήλα

30ml χυμός λεμονιού

15ml λάδι

128γρ. καστανή ζάχαρη

1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

¾ κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

21γρ. κορν φλάουρ

45ml φρέσκος χυμός μήλου ή νερό

1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

 

Για το σερβίρισμα: παγωτό βανίλια

70 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
264kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και ετοιμάστε ένα ταψί με διαστάσεις 23 x 33cm.

2

Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια. Μετά με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος κόψτε σε λεπτές φέτες (κατά μήκος) το κάθε κομμάτι. Όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο. Δώστε προσοχή ώστε όλες να έχουν το ίδιο πάχος ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλες τους.

3

Τοποθετήστε τα στο ταψί και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το χυμό μήλου (ή το νερό) και μία πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια καλύψτε τα ελαφρά (χαλαρά) με αλουμινόχαρτο.

4

Ψήστε για 45 λεπτά (καλυμμένα). Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι (ειδικά στο κέντρο του πιάτου) και να είναι ελαφρώς καραμελωμένα.

5

Σερβίρεται συνοδεία παγωτού (βανίλια).

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!