ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

17 DECEMBER 2019

Πίτα με γαλοπούλα και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. βούτυρο

¾  κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓  κούπας σέλινο, ψιλοκομμένο

⅓  κούπας καρότο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 ½  κούπες γαλοπούλα, σε κομματάκια

¼ κούπας πράσινα φασολάκια

¼ κούπας καλαμπόκι

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. βασιλικός

2 κούπες πουρέ πατάτας

100 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύετε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

3

Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμη. Προσθέτετε τη γαλοπούλα, το καλαμπόκι, τα φασολάκια και τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν.

4

Μεταφέρετε το μείγμα της γαλοπούλας σε ένα ταψί και πιέζετε με ένα κουταλάκι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

5

Προσθέτετε το μισό τσένταρ στον πουρέ πατάτας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε τον πουρέ πάνω από το μείγμα της γαλοπούλας και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τσένταρ.

6

Ψήνετε για 30’. Σερβίρεται ζεστή.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!