ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

29 JANUARY 2021

Πατάτες φούρνου hasselback με φοντύ τυριών

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες baby

50 γρ βούτυρο, λιωμένο

12 μικρά φύλλα δάφνης

1 ολόκληρο σκόρδο, κομμένο οριζόντια

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κ.σ. ξύδι

1 πρέζα ζάχαρη

200 γρ τυρί ρακλέτ τριμμένο

100 γρ τυρί έμενταλ τριμμένο

125 ml κρέμα γάλακτος

125 ml ξηρό λευκό κρασί

2 σταγόνες μπράντυ

Θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σας (ρόκα, λόλα, γαλλική, σπανάκι κλπ)

90 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
491kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόψτε κάθετες φέτες κατά μήκος κάθε πατάτας, όχι σε όλη την έκταση και σε απόσταση 2 εκατοστά. Τοποθετήστε τις πατάτες στην κατσαρόλα και αλείψτε με το μισό από το λιωμένο βούτυρο.

2

Τοποθετήστε τα φύλλα δάφνης ανάμεσα στα κενά στις πατάτες, τοποθετήστε ανάμεσα και το σκόρδο και αλατοπιπερώστε καλά με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήνετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, αλείφετε ξανά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

3

Εν τω μεταξύ, βάλτε το κομμένο κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη και μερικές πρέζες αλατιού. Αφήνετε στην άκρη.

4

Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τες από τον φούρνο. Πασπαλίστε τες με το μισό τριμμένο τυρί, απλώστε πάνω τη μισή κρέμα γάλακτος και το κρασί και μετά τοποθετήστε το μισό κρεμμύδι. Κρατήστε τον αντίχειρά σας πάνω από το μπουκάλι μπράντυ και πασπαλίστε το. Επαναλάβετε τα στρώματα με το υπόλοιπο τυρί, την κρέμα γάλακτος, το κρασί και το κρεμμύδι και προσθέστε λίγο ακόμα μπράντυ.

5

Καλύψτε το σκεύος σας με ένα καπάκι και τοποθετήστε πάλι στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί, στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!