10 FEBRUARY 2022
Μοσχαράκι με κυδώνια και δαμάσκηνα
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
Αφού αλατίσετε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (περίπου 5-6΄). Αφαιρείτε τα κομμάτια από την κατσαρόλα.
Κρατάτε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα πράσα και το σκόρδο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το κρασί, τη δάφνη και ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το μοσχάρι. Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε για 1 ½ ώρα περίπου, ανάλογα με την κουζίνα σας.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα και τα κυδώνια και μετά από 10΄ ρίχνετε και τα δαμάσκηνα.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα για τα επόμενα 20΄ και μόλις μαλακώσουν όλα τα υλικά, αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνετε το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης.
Αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!