ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

10 FEBRUARY 2022

Μοσχαράκι με κυδώνια και δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κ. μοσχάρι, κομμένο σε 10 κομμάτια

3 κυδώνια κομμένα κυδωνάτα

30 αποξηραμένα δαμάσκηνα

500ml λευκό κρασί

1 κ. πράσα χοντροκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ξύδι

2 φύλλα δάφνης

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

150 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.

2

Αφού αλατίσετε τα κομμάτια του μοσχαριού, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (περίπου 5-6΄). Αφαιρείτε τα κομμάτια από την κατσαρόλα.

3

Κρατάτε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα πράσα και το σκόρδο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4

Προσθέτετε το κρασί, τη δάφνη και ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το μοσχάρι. Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε για 1 ½ ώρα περίπου, ανάλογα με την κουζίνα σας.

5

Προσθέτετε στην κατσαρόλα και τα κυδώνια και μετά από 10΄ ρίχνετε και τα δαμάσκηνα.

6

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για τα επόμενα 20΄ και μόλις μαλακώσουν όλα τα υλικά, αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

7

Ρίχνετε το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης.

8

Αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!