ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 FEBRUARY 2024

Κοτόπουλο με ζυμαρικά, φιστίκι & lime

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

1/2 φλ. φιστικοβούτυρο

3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

1/2 κ.γ. ξύσμα λάιμ

2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μικρά ή 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κομμάτια περίπου 2 εκ.

1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο, ξεφλουδισμένο τζίντζερ

1/2 φλ. κόλιανδρο

1/2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

1/3 φλ. ψημένα φιστίκια, ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

φέτες lime

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι, βράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και σουρώνετε.

2

Παράλληλα, σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα τσίλι, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για περίπου 4 λεπτά.

4

Προσθέτετε την πιπεριά, σκόρδο, τα λευκά μέρη του κρεμμυδιού και τζίντζερ. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για περίπου 3 λεπτά ακόμα.

5

Προσθέτετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύνετε με τη σάλτσα φιστικοβούτυρου.

6

Σερβίρετε σε πιάτα και συμπληρώνετε με τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού, κόλιανδρο, βασιλικό και φιστίκια. Σερβίρετε μαζί με φέτες λάιμ.

7

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!