ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

31 JULY 2020

Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

2 μεγάλες ντομάτες

2 μεσαίες μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 ½ κουταλιές της σούπας τοματοπολτό

400 γρ ρύζι γλασέ

1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό

1 μεγάλη χούφτα δυόσμο

1 κ.γ. ρίγανη

⅛ κ.γ. τσίλι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

90 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
249kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

2

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα λαχανικά για τη γέμιση. Κόψτε τις κορυφές από τις πιπεριές και τις ντομάτες ώστε να δημιουργήσετε καπάκια και αφήστε τες στην άκρη.

3

Αφαιρέστε και πετάξτε τους σπόρους από τις πιπεριές. Βγάλτε τη σάρκα και τους σπόρους της ντομάτας και κρατήστε τα. Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια κατά μήκος και βγάλτε τους σπόρους και τη σάρκα από μέσα, αφήνοντας ένα κενό για τη γέμιση. Προσθέστε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στη σάρκα και τους σπόρους της ντομάτας και ψιλοκόψτε καλά.

4

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

5

Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα μυρωδικά και το τσίλι.

6

Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα ταψί και προσθέστε το μείγμα του ρυζιού σε αυτά. Τοποθετήστε τα καπάκια στις πιπεριές και τις ντομάτες και περιχύστε τα όλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

7

Ρίχνετε το μείγμα που μπορεί να περισσέψει μέσα στο ταψί, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και το ρύζι. Σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!