ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

20 OCTOBER 2023

Cupcakes Καρότου

ΥΛΙΚΑ

1/3 φλ. λιναρόσπορος, τριμμένος

1/2 φλ. ζεστό νερό

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

3/4 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. μαρμελάδα μήλο

2 1/2 φλ. αλεύρι

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

2 κ.γ. baking powder

3/4 κ.γ. αλάτι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

3 φλ. τριμμένο καρότο

 

Για την κρέμα:

3/4 φλ. aquafaba (στις σημειώσεις της συνταγής)

1 3/4 φλ. ζάχαρη

3/4 κ.γ. κρεμόριο

1 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

3/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. βανίλια

 

Για 200 γρ. aquafaba:

300 γρ. ρεβύθια

1 λίτρο νερό

145 ΛΕΠΤΑ
12 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 4
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Σε μια φόρμα για 12 cupcakes, καλύπτετε το κάθε φορμάκι με μία χάρτινη βάση για cupcakes.

2

Χτυπάτε μαζί το λιναρόσπορο και το ζεστό νερό σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη μαρμελάδα μήλου και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Αφήνετε στην άκρη.

3

Συνδυάζετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού στο μείγμα του λιναρόσπορου, εναλλάξ με λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.

4

Προσθέτετε το τριμμένο καρότο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στην κάθε βάση cupcake.

5

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Μπορείτε να τσεκάρετε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας ένα μαχαίρι σε ένα cupcake.

6

Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.

7

Για την κρέμα: Ανακατεύετε το aquafaba, τη ζάχαρη και το κρεμόριο σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 4 λεπτά.

8

Μεταφέρετε το μίγμα σε μίξερ και χτυπάτε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να κρυώσει, για περίπου 5 λεπτά. Μειώνετε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας τη φορά, μέχρι να ενωθούν.

9

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε αλάτι, χυμό λεμονιού και βανίλια. Αυξάνετε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο, γυαλιστερό και να κρατήσει το σχήμα του, για περίπου 10-15 λεπτά. (Το μείγμα μπορεί να σπάσει ή να φαίνεται κοκκώδες μετά από μερικά λεπτά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε για να ενωθεί).

10

Ρίχνετε με κορνέ τη βουτυρόκρεμα στα κρύα cupcakes και σερβίρετε.

11

Για 200 γρ. aquafaba: Αφήνετε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό για 8 ώρες, για να μουλιάσουν. Έπειτα τα σουρώνετε και τα βάζετε μέσα σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά (αν το νερό δεν καλύπτει πλήρως τα ρεβύθια, προσθέτετε επιπλέον). Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 50 λεπτά. Σουρώνετε τα ρεβύθια και κρατάτε το νερό σε μια άλλη κατσαρόλα. Βράζετε την κατσαρόλα με το νερό σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 επιπλέον λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει το νερό. Χτυπάτε στο μίξερ την aquafaba, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά. Σημείωση: Τα ρεβύθια που βράσατε μπορείτε να τα κάνετε σαλάτα ή χούμους.

12

Τα cupcakes σας είναι έτοιμα. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!