ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Buddha bowl με κινόα, αβοκάντο, ρεβύθια, ντοματίνια και microgreens

ΥΛΙΚΑ

Για την κινόα

200γρ. κινόα 

500ml νερό

1 πρέζα αλάτι

 

Για τα ρεβύθια

400γρ. ρεβύθια βρασμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

 

Για το κόκκινο λάχανο

200γρ. κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές φετούλες

100ml κόκκινο κρασί

50γρ. ζάχαρη

 

Για το καλαμπόκι

1 μπλε καλαμπόκι, βρασμένο

100ml ελαιόλαδο

 

Για τα υπόλοιπα υλικά

1 ώριμο αβοκάντο

200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

100γρ. κρεμμύδι κομμένο εμινσέ

200γρ. γλυκοπατάτα κομμένη σε μορφή καρέ

microgreens (120γρ. baby ρόκα, 120γρ. baby σπανάκι)

ανάμεικτο πιπέρι

120 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ξεπλένουμε την κινόα με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την κινόα, το νερό και μια πρέζα αλάτι.

2

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να βράσει η κινόα και να απορροφηθεί το νερό.

3

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβύθια με ελαιόλαδο, κύμινο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

4

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200°C (θέλουμε να γίνουν τραγανά).

5

Μαρινάρουμε την γλυκοπατάτα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

6

Στη συνέχεια τις στρώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά.

7

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κόκκινο λάχανο. Προσθέτουμε ζάχαρη ανακατεύουμε και στη συνέχεια σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

8

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.

9

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βράζουμε το μπλε καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει.

10

Σε ένα μπολ τοποθετούμε με σειρά την κινόα, την μαγειρεμένη γλυκοπατάτα, το βρασμένο καλαμπόκι, τα τραγανά ρεβύθια, το μαγειρεμένο κόκκινο λάχανο, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα microgreens.

11

Προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο, τρίβουμε τα ανάμεικτα πιπέρια και σερβίρουμε.

12

Fun Fact! Τί σχέση έχει η Martha Stewart με τα Buddha bowls; Το 2013, στο περιοδικό της Meatless, η Martha Stewart ήταν η πρώτη που όρισε ως Buddha bowl, αυτό που μέχρι τότε ονομαζόταν Hippie Bowl, Macro Bowl ή απλώς Grain Bowl. Εμπνεύστηκε την ονομασία αυτή από τους Βουδιστές μοναχούς, οι οποίοι περπατούσαν με ένα μπολ στα χέρια τους, για να τα γεμίσουν οι άνθρωποι με ό,τι χείχαν ευχαρίστηση, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βούδα. Οι μοναχοί ήταν vegetarian, γι αυτό παραδοσιακά τα Buddha bowls ήταν γεμάτα φρούτα και λαχανικά.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!