ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

28 JUNE 2022

Buddha Bowl

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια (περίπου 2 εκατοστά)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
4 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σησαμέλαιο
2 φλ. καστανό ρύζι
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
2 φλ. σπανάκι
1 κ.γ. φρέσκο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για το γαρνίρισμα
1 κ.γ. σπόροι σουσαμιού
αλάτι
μαύρο πιπέρι

40 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος, ρίχνετε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και το κρεμμύδι και ραντίζετε με ένα κουτάλι σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 20-25'.

2

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με τη σκόνη σκόρδου, το τριμμένο τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ρίχνετε 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο.

3

Σοτάρετε το κοτόπουλο για περίπου 8' από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρείτε από το τηγάνι, το αφήνετε για 10' να κρυώσει και έπειτα το κόβετε σε κυβάκια.

4

Σε ένα μικρό μπόλ, ανακατεύετε το σκόρδο, το φυστικοβούτυρο, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα σόγιας και το μέλι. Προσθέτετε το σησαμέλαιο και ένα κουτάλι σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλο το μίγμα, μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή.

5

Βράζετε το ρύζι κι έπειτα το μοιράζετε σε 4 μπολ. Προσθέτετε από πάνω το μίγμα γλυκοπατάτας, το κοτόπουλο, το αβοκάντο και το σπανάκι. Γαρνίρετε με το κόλιανδρο, τους σπόρους σουσαμιού και περιχύνετε με το dressing φυστικοβούτυρου, πριν από το σερβίρισμα.

6

Καλή σας όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!