ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

10 OCTOBER 2019

Ζυμαρικά με Πέστο και μπρόκολο

ΥΛΙΚΑ

1 μπρόκολο

2 κ.σ. & ⅓ κούπας ελαιόλαδο

1 κ.γ ρίγανη

¼ κούπας & 3 κ.σ. ψημένο κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κούπες βασιλικός

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

350 γρ ζυμαρικά 

αλάτι και πιπέρι

40 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.

2

Τοποθετείτε το μπρόκολο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη ρίγανη σε ένα ταψί. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

3

Ψήνετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μπρόκολο, γυρνώντας το εντωμεταξύ μία φορά, για περίπου 20’. Αφήνετε το μπρόκολο να κρυώσει.

4

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε να βράσει.

5

Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ το κουκουνάρι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6

Προσθέτετε τον βασιλικό, ¼ κούπας παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και ½ κ.γ. αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.

7

Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος ρίχνετε σταδιακά το υπόλοιπο ⅓ κούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.

8

Προσθέτετε το μισό μπρόκολο και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει πάλι ομοιογενές.

9

Προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει και ρίξτε τα ζυμαρικά. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνουν αλτέντε.

10

Κρατήστε ½ κούπα από το νερό της κατσαρόλας. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα.

11

Ρίξτε το πέστο και το υπόλοιπο μπρόκολο πάνω στα ζυμαρικά και προσθέστε το ½ κούπας νερό, αν κρίνετε ότι χρειάζεται.

12

Γαρνίρετε με το υπόλοιπο ¼ κούπας παρμεζάνα, 2 κ.σ. κουκουνάρι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!