ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

16 FEBRUARY 2023

Λεμονάτα Ζυμαρικά

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. λιγκουίνι

1 λεμόνι

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

3/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

μαύρο πιπέρι

20 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κόβετε ένα κομμάτι από τη φλούδα του λεμονιού και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες, για το σερβίρισμα. Τρίβετε την υπόλοιπη φλούδα, ώστε να έχετε αρκετό ξίσμα και το βάζετε μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Κόβετε το λεμόνι στη μέση και στίβετε το χυμό του. Ρίχνετε 2 κουτάλια σούπας σε ένα μικρό μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente (θα μαγειρευτούν καλά μέσα στη σάλτσα).

3

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, προσθέτετετο σκόρδο κι έπειτα την κρέμα γάλακτος στην κατασαρόλα με το ξίσμα λεμονιού και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.

4

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

5

Πριν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, γεμίστε 1/2 φλιτζάνι με το νερό στο οποίο βράζουν. Το προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανεβάζετε και πάλι σε μέτρια θερμοκρασία.

6

Χωρίς να τα στραγγίσετε αρχίζετε να μεταφέρετε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα που βράζουν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα (χρειάζονται λίγο νερό για να μην κολλήσουν).

7

Βράζετε για 3 ακόμα λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά λίγη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει. Αν η σάλτσα φαίνεται πηχτή μπορείτε να την αραιώσετε προσθέτοντας λίγα ακόμα νερό μαγειρέματος (οι κρεμώδεις σάλτσες πήζουν αρκετά γρήγορα, οπότε είναι προτιμότερο να είναι λίγο πιο υγρές στην αρχή).

8

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και έξτρα αλάτι, αν επιθυμείτε.

9

Σερβίρετε τη σάλτσα προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και γαρνίροντας με τις λωρίδες λεμονιού.

10

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!