ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

22 DECEMBER 2023

Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ. βούτυρο

1 φλ. καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. baking powder

2 αβγά

1/4 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/4 κ.γ. πιπέρι

1/4 κ.γ. ginger

1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

1/4 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

2 φλ. τριμμένη φρυγανιά

1 φλ. σουλτανίνες

1 φλ. μαύρη σταφίδα

1/2 φλ. αποξηραμένα cranberries

1 μήλο, τριμμένο στον τρίφτη

ξύσμα ενός πορτοκαλιούλεμονιού)

χυμός από ένα πορτοκάλι, ανακατεμένο με 150ml brandy (ή ρούμι)

3 κ.σ. φλούδες πορτοκαλιού γλασέ, ψιλοκομμένες

390 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 4
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βουτυρώνετε τη μεταλλική φόρμα της πουτίγκας και στρώνετε τον πάτο με ένα κερωμένο χαρτί. Βουτυρώνετε και το χαρτί.

2

Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το αλεύρι, τα αβγά και τα μπαχαρικά μέχρι να αναμειχθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

3

Βάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο μπολ και ισιώνετε από πάνω.

4

Κόβετε μια λαδόκολλα στο μέγεθος της κορυφής, την βουτυρώνετε και τοποθετείτε πάνω από το μείγμα της πουτίγκας.

5

Καλύπτετε τη λαδόκολλα με ένα αλουμινόχαρτο, αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει το πάνω μέρος του μπολ.

6

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.

7

Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί, στο οποίο ρίχνετε καυτό νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας. Ψήνετε τη πουτίγκα για περίπου 2 1/2 ώρες.

8

Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα. Αφήνετε σε ένα δροσερό μέρος για να κρυώσει.

9

Ξεφορμάρετε και περιχύνετε την πουτίγκα με το brandy ή ρούμι και προσεκτικά την ανάβετε. Όταν οι φλόγες σβήσουν, είναι έτοιμη για να την κόψετε και να τη σερβίρετε.

10

Η πουτίγκα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!