ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

14 DECEMBER 2020

Χοιρινό φιλέτο με κουρκουμά, κολοκύθα & πράσινη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ

2 μικρά φιλέτα χοιρινού κρέατος
1 1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη
4 κ.σ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.σ. μέλι
1/4 φλιτζανιού τσιπς καρύδας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
πράσινη σαλάτα

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C. Ανακατέψτε τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε στην άκρη.

2

Κόψτε “κορδέλες” από τον λαιμό της κολοκύθας με έναν αποφλοιωτή μέχρι να έχετε 2 φλιτζάνια. Αφήστε στην άκρη. Κόψτε την υπόλοιπη κολοκύθα στη μέση. Βγάλτε και πετάξτε τους σπόρους. Κόψτε την κολοκύθα σε μισοφέγγαρα.

3

Ανακατέψτε τα κομμάτια της κολοκύθας με 2 κ.σ. λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 1 1/2 κ.γ. κουρκουμά και ανακατέψτε. Απλώστε το μείγμα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα, περίπου 20 λεπτά.

4

Χτυπάτε τον χυμό λάιμ και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τις κορδέλες κολοκύθας και ανακατεύετε. Αφήστε το στην άκρη.

5

Εν τω μεταξύ, αλείψτε το χοιρινό με το υπόλοιπο μείγμα. Σε ένα τηγάνι προσθέστε 2 κ.σ. λάδι καρύδας και ψήστε το χοιρινό, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε στους 70°C για 10-12 λεπτά. Έπειτα, μεταφέρετέ το σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το τεμαχίσετε.

6

Ανακατέψτε τις κορδέλες κολοκύθας με πράσινη σαλάτα και τσιπς καρύδας. Κόβετε το φιλέτο σε φέτες και συνοδεύετε με γιαούρτι.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!