ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

02 JANUARY 2020

Vegan τάρτα αμυγδάλου με κρέμα κάστανου & καραμελωμένα αχλάδια

ΥΛΙΚΑ

Τάρτα Αμυγδάλου:

250g Αλεύρι Αμυγδάλου 

2κ.σ. Βούτυρο Αμυγδάλου 

10 Βασιλικούς Χουρμάδες 

1 Πρέζα Αλάτι 

1κ.γ. Κανέλα 

1-2κ.σ. Σιρόπι Αγαύης 

 

Κρέμα Κάστανου:

1 1/2-2 φλ. Κάστανα Βρασμένα 

Νερό 

Εκχύλισμα Βανιλιας 

2κ.σ. Σιρόπι Αγαυης 

1κ.γ. Κανέλα 

 

Καραμελωμένα Αχλάδια:

5-6 Μέτρια Αχλάδια 

Νερό 

Σιρόπι Αγαύης 

Εκχύλισμα Βανίλιας 

0 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

〽️ Τάρτα:

2

Ξεκινήστε τοποθετώντας τους Βασιλικούς Χουρμάδες (ολόκληρους) σε καυτό νερό για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το κουκούτσι & πολτοποιήστε στο blender.

3

Σε ενα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι αμυγδάλου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά & ανακατέψτε καλά με το χέρι.

4

Τέλος, απλώστε το μείγμα στην ταρτιέρα σας (θέλει λίγη υπομονή, αλλά μη φοβάστε στρώνει τέλεια!).

5

🍐 Καραμελωμένα Αχλάδια:

6

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα & ξεφλουδισμένα αχλάδια & ψήστε μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, ανακατεύοντας τακτικά.

7

Στη συνέχεια, προσθέστε καυτό νερό, τοσο ώστε να καλύψετε τα αχλάδια (περίπου 2-3 δάχτυλα), χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το σιρόπι Αγαύης & βράστε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Τέλος, βάλτε σε δυνατή φωτιά για να καταναλώσουν τα αχλάδια, σβήστε τη φωτιά & προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.

8

Ιδανικά προσπαθήστε να μην στεγνώσουν ώστε να διατηρήσετε λίγο σιρόπι (αυτή είναι η νοστιμιά!)

9

Τέλος, κάντε τα αχλάδια πουρέ με ένα blender & απλώστε στην ταρτιέρα σας. Tip: Κρατήστε λίγο μείγμα για την επικάλυψη της τάρτας σας.

10

🌰 Κρέμα Κάστανο:

11

Αφού έχετε βράσει & ξεφλουδίσει τα κάστανα προσθέστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με νερό, σιρόπι Αγαύης, κανέλα & εκχύλισμα βανίλιας & βράστε μέχρι να χυλώσει το μείγμα.

12

Στη συνέχεια, προσθέστε όλο το μείγμα & ομογενοποιήστε μέχρι να γίνει κρέμα.

13

Τέλος, απλώστε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα σας.

14

Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια & προαιρετικά 1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη για καραμελωμένη crunchy κρούστα! Ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!