ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

22 AUGUST 2018

"Τριαντάφυλλα" από νεκταρίνια

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

(για 6-8 τριαντάφυλλα)

1 φύλλο ζύμης ζαχαροπλαστικής (275γρ)

2 νεκταρίνια

1 αυγό, χτυπημένο

Κρυσταλλική ζάχαρη (λευκή ή καστανή)

Κανέλλα

Άχνη ζάχαρη για γαρνιτούρα

60 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
219kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2

Κόψτε τα νεκταρίνια σε πολύ λεπτές φέτες και αφήστε τα στην άκρη.

3

Βουτυρώστε 8 φορμάκια (διαμέτρου 9εκ) και πασπαλίστε με αλεύρι για να είστε σίγουροι ότι δεν θα «κολλήσουν» τα τριαντάφυλλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φορμάκια αλουμινίου.

4

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το φύλλο ζαχαροπλαστικής σε ένα παραλληλόγραμμο διαστάσεων 25x40εκ.

5

Βουρτσίστε τη ζύμη με το αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλλα.

6

Κόψτε τη ζύμη σε 8 ίσες λωρίδες (5x25εκ η κάθε λωρίδα).

7

Τοποθετήστε μία στρώση από φέτες νεκταρινιού (περίπου 5-6 φέτες) πάνω στην κάθε λωρίδα ζύμης.

8

«Γυρίστε» το κάτω μέρος της ζύμης και βουρτσίστε με το αυγό.

9

Προσθέστε κι άλλη ζάχαρη και κανέλλα, αν επιθυμείτε.

10

Τυλίξτε και τοποθετήστε τα στα φορμάκια.

11

Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

12

Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στα φορμάκια 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν για να ξερφορμαριστούν σωστά.

13

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!