ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

23 FEBRUARY 2019

Τούρτα Σαρλότ Φράουλας

ΥΛΙΚΑ

1 μέτρια βάση τούρτας, σε μισά, οριζόντια

1 κιλό φρέσκες φράουλες, χωρίς το καπάκι τους περιμετρικά

2 κρόκους αυγού

157 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

200ml ζεστό ημιαποβουτυρωμένο γάλα

12 ζελατίνες ζαχαροπλαστικής

300ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

3 κ.σ. γλάσο βερίκοκου

70 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 4
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Τοποθετήστε 300γρ φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τις μέχρι να πολτοποιηθούν, μετά περάστε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι για να κρατήσει τους σπόρους. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι για σως και προσθέστε τους κρόκους του αυγού, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

2

Τοποθετήστε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και καλύψτε τις με κρύο νερό. Αφήστε τες να μουσκέψουν για 5 λεπτά πριν στραγγίσετε το νερό και ανακατέψτε τις με το ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθούν. Ρίξτε το γάλα μέσα στο μείγμα από τις φράουλες και ζεστάνετε το σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει και να σφίξει ελαφρώς. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

3

Εντωμεταξύ, τοποθετήστε τα σαβαγιάρ δίπλα το ένα στο άλλο, κάθετα και περιμετρικά μίας κυκλικής φόρμας. Κόψτε το ένα κομμάτι βάσης τούρτας περιμετρικά ώστε να χωρέσει στη βάση της φόρμας και τοποθετήστε το στο κέντρο της βάσης ώστε να περικυκλώνεται γύρω γύρω από τα σαβαγιάρ.

4

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δεσει και να κάνει "κορυφές" και ενσωματώστε τη με μία μαρέζ στο μείγμα της φράουλας. Τοποθετήστε 100γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες στη βάση της τούρτας και περιχύστε τις με το μισό μείγμα της φράουλας και απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το δεύτερο κομμάτι της βάσης τούρτας και φτιάξτε ένας δεύτερο στρώμα από φέτες φράουλας (100γρ.) και απλώστε από πάνω ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα φράουλας. Αφήστε για 4 ώρες στο ψυγείο να δέσει ή ακόμα και όλο το βράδυ.

5

Πριν σερβίρετε τοποθετήστε τις υπόλοιπες κομμένες φέτες φράουλας ομοιόμορφα και βουρτσίστε τες με το γλάσο βερίκοκου.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!