ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

28 MAY 2018

Τάρτα με πολύχρωμα ντοματίνια

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτας (250γρ.)

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 κούπας ξινή κρέμα (sour cream)

½ κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

¼ κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι & Φρέσκο Πιπέρι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (+ έξτρα για γαρνιτούρα)

350γρ. πολύχρωμες ποικιλίες ντοματίνια (κόκκινα, πορτοκαλί, μαύρα), κομμένα στη μέση

45 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξετυλίξτε το φύλλο σφολιάτας σε ένα αλευρωμένο φύλλο λαδόκολλας και δημιουργήστε ένα παραλληλόγραμμο 23x28εκ. Χαρακώστε τη ζύμη γύρω γύρω (2,5εκ από την άκρη) και «διπλώστε» τη ώστε να φτιαχτεί ένα «τοιχάκι». Τοποθετήστε (μαζί με τη λαδόκολλα) τη ζύμη σε ένα ταψί. Τρυπήστε τη ελαφρά σε όλη την επιφάνειά της (όχι τις άκρες) και ψήστε τη για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε τη από τον φούρνο και αφήστε τη κάπου να κρυώσει.

2

Εντωμεταξύ, αναμίξτε την κρέμα τυριού, την ξινή κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, ½ κουταλάκι αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα και να γίνει απαλό. Προσθέστε και ανακατέψτε το σχοινόπρασο. Στη συνέχεια απλώστε το μίγμα με μία σπάτουλα ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης που έχει κρυώσει. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σχοινόπρασο και είστε έτοιμοι.

3

Tip: Στη συγκεκριμένη τάρτα μπορείτε να προσθέστε στο μίγμα τα υλικά της επιλογής σας, ενώ μπορείτε να γαρνίρετε αντίστοιχα με τα αγαπημένα σας υλικά.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!