ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

03 MAY 2018

Tacos ψαριού σε φύλλο μαρουλιού

ΥΛΙΚΑ

¼ μωβ λάχανο, τριμμένο
1 μέτριo πράσινο μήλο, αποφλοιωμένο & τριμμένο
2 κόκκινες ή πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές φλάσκες, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
Χυμός από 4 λάιμ (lime juice)
1 κεφάλι μαρούλι, πλυμένο και χωρισμένο στα φύλλα του
1 κ.σ. σταφυλοκουκουτσέλαιο
700γρ. σφυρίδα ή ροφό ή δελφινόψαρο ή λουτιάνο
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

 

Για την κρέμα αβοκάντο
1/4 της κούπας μουσκεμένα κάσιους
1/3 της κούπας χυμό λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 πιπεριά jalapeno
Νερό για ανάμιξη
2 ώριμα αβοκάντο

25 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
290kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας όλα τα λαχανικά. Σε ένα μέτριο μπολ, ρίξτε το λάχανο, το πράσινο μήλο, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο. Ανακατέψτε τα λαχανικά και προσθέστε τον χυμό των τεσσάρων λάιμ και αφήστε τα να μαριναριστούν.

2

Κόψτε το ψάρι σε μπουκίτσες και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξτε το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι καγιέν. Πασπαλίστε το μίγμα πάνω στο ψάρι και ανακατέψτε καλά μεταξύ τους τα κομμάτια για να πάει παντού. Αφήστε το στην άκρη να μαριναριστεί.

3

Για την κρέμα αβοκάντο: Προσθέστε τα κάσιους, το χυμό του λάιμ, το σκόρδο, το αλάτι και την πιπεριά jalapeno, σε ένα ισχυρό μπλέντερ προσθέτοντας επαρκή ποσότητα νερού για να διευκολύνετε την άλεση. Προσθέστε στο τέλος τα αβοκάντο και αλέστε τα με τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να έχουν την υφή πουρέ. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και αφήστε το στην άκρη. Η κρέμα είναι έτοιμη.

4

Τοποθετήστε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέσετε το σταφυλοκουκουτσέλαιο και μετά το ψάρι. Ψήστε το ψάρι για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγο για να σιγουρευτείτε ότι το ψάρι έχει μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

5

Για να φτιάξετε τα tacos, τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού στη βάση, προσθέστε κομμάτια ψαριού και προσθέστε μία επαρκή δόση λαχανικών. Γαρνίρετε με την κρέμα αβοκάντο από πάνω από τα λαχανικά (1 κ.γ.).

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!