ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

27 JUNE 2018

Σπιτικό παγωτό cheesecake με κεράσι

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες σαντιγί

1 κούπα συμπυκνωμένο γάλα

455 γρ. κρέμα τυριού

1 κούπα τριμμένο μπισκότο ολικής άλεσης

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

(θα χρειαστούμε 1 γεμάτη κούπα του μίγματος)

5-6 κούπες φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια (περίπου 1 – 1½  κιλό κεράσια)

½ κούπα νερό

2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

2/3 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

4 κ.σ. κορν φλάουρ

¼ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)

20 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μίξερ βάζετε τη σαντιγί και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει, προσθέτετε τη κρέμα τυριού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

2

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε το συμπυκνωμένο γάλα με την υγρή βανίλια και το ενσωματώνετε στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ, σιγά σιγά και προσεχτικά. Το μυστικό εδώ είναι να διατηρήσετε το μίγμα αφράτο και ωραίο.

3

Εντωμεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε τα κεράσια, το νερό, το χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα τοποθετείτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Όταν πάρει τη πρώτη βράση, μειώστε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 10 λεπτά.

5

Εφόσον θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εκχύλισμα αμυγδάλου, το προσθέτετε στο μίγμα σαν επικάλυψη, αφού προηγουμένως έχει κρυώσει ελάχιστα αυτό.

6

Προσθέστε τη γέμιση στο μίξερ μαζί με το τριμμένο μπισκότο ολικής άλεσης και ανακατέψτε απαλά, έως ότου το μίγμα ενοποιηθεί και μεταγγίστε το σε μία φόρμα για κέικ. Τοποθετήστε το στη κατάψυξη και αφήστε το όλο το βράδυ πριν το απολαύσετε.

7

Συμβουλή: Μπορείτε να κρατήσετε την υπόλοιπη γέμιση και είτε να φτιάξετε και δεύτερη παρτίδα με παγωτό ή να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο, όπου και διατηρείται για 3 ημέρες.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!