ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

20 MAY 2022

Σπιτικό Hummus

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό ρεβύθια

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

χυμό από 2 λεμόνια

1 σκελίδα σκόρδο

½ κ. γ. αλάτι

½ φλ. ταχίνι

2-4 κ. σ. κρύο νερό

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

πάπρικα, για το γαρνίρισμα (ή μαϊντανό, αν προτιμάτε)

40 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζετε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα. Ρίχνετε τόσο νερό, ώστε μόλις να τα καλύπτετε και βάζετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Διατηρείτε την υψηλή θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 20-30', μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσει να “σκάει” η φλούδα τους.

2

Αφαιρείτε από την φωτιά, βάζετε τα ρεβύθια σε ένα σουρωτήρι και ρίχνετε κρύο νερό για περίπου 20’’.

3

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι το σκόρδο να έχει θρυμματιστεί. Αφήνετε το μίγμα να ξεκουραστεί, για περίπου 10’. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

4

Όσο ανακατεύετε, ραντίζετε με 2 κουταλιές κρύο νερό. Αν το μίγμα σας είναι παχύ, προσθέτετε άλλες 2 κουταλιές κρύο νερό.

5

Προσθέτετε στο μίγμα το κύμινο και τα ρεβύθια και ανακατεύετε, ραντίζοντας παράλληλα με ελαιόλαδο, για περίπου 2’-3’. Αν θέλετε το μίγμα σας να γίνει ακόμα πιο κρεμώδες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα κρύο νερό.

6

Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι ή λεμόνι, ανάλογα με το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

7

Τοποθετείτε το χούμους σε ένα μπολάκι ή πιάτο και γαρνίρετε με πάπρικα, ελαιόλαδο ή μαϊντανό. Μπορείτε να διατηρήσετε το υπόλοιπο μίγμα στην κατάψυξη, για 1 εβδομάδα.

8

Καλή σας όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!