ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

09 SEPTEMBER 2022

Σπανακόπιτα ζυμαρικών

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ζυμαρικά - κοχύλια

6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένες σε φέτες

800 γρ. σπανάκι

1/2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1/2 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος

2 αβγά, χτυπημένα

1/2 φλ. ricotta

1/2 κ. φέτα, θρυμματισμένη

650 γρ. σάλτσα ντομάτας

1/3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο

μαύρο πιπέρι

αλάτι

70 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει ελαφρά (περίπου 20'). Αφαιρείτε το σπανάκι από το νερό και το βάζετε σε ένα μπολ.

2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Σε μία κατσαρόλα με νερό, αλάτι και λίγο λάδι βράζετε τα κοχύλια, μέχρι να γίνουν al dente (περίπου 5'). Τα στραγγίζετε.

3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε λάδι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν (3-4'). Προσθέτετε το σπανάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και έπειτα το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

4

Ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά, τη ricotta και τη φέτα και ανακατεύεται μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί και να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

5

Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι σε όλο το μίγμα.

6

Σε ένα μέτριο ταψί (περίπου 25x35) ρίχνετε την κόκκινη σάλτσα, ώστε να καλύψει όλο του τον πάτο. Γεμίζετε τα κοχύλια με το μίγμα από σπανάκι και τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί. Καλύπτετε με μοτσαρέλα.

7

Ψήνετε για περίπου 25-30'. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, σερβίρετε τα κοχύλια στα πιάτα και ραντίζετε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.

8

Καλή σας όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!