ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

16 DECEMBER 2019

Σοκολατένια βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας (ενδεικτικά: cranberries, δαμάσκηνα, κεράσια, blueberries, σταφίδες, βερίκοκα, παπάγια, χουρμάδες, τζίντζερ

1  κούπα χυμό πορτοκαλιού

3 αυγά

250 γρ βούτυρο

1 ¼  κούπας καστανή ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κούπας κακάο

½ κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ μαύρη σοκολάτα

άχνη ζάχαρη

110 ΛΕΠΤΑ
20 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C. Τοποθετείτε 3 στρώσεις λαδόκολλας σε ένα ταψί και την αφήνετε να επεκτείνεται και στα πλαϊνά του ταψιού.

2

Ανακατεύετε τα αποξηραμένα φρούτα, ½ κούπα πορτοκαλιού, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.

3

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα πάνω από το μείγμα που έχετε φτιάξει. Προσθέτετε τη σοκολάτα και τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 1,5 ώρα. Όταν το αφαιρέσετε από τον φούρνο ρίχνετε από πάνω τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού. Καλύπτετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!