ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

12 JUNE 2023

Shrimp Pasta Alfredo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λαζάνια ή λιγκουίνι

3 κ.σ. βούτυρο

500 γρ. γαρίδες, μόνο το ψαχνό

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1/2 φλ. ολόπαχο γάλα

1 κρόκο αβγού

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα (και λίγη επιπλέον για το γαρνίρισμα)

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

μαύρο πιπέρι

25 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε βραστό, αλατισμένο νερό μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ώστε να γίνουν aldente και όχι μαλακά. Σε ένα φλυτζάνι κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα μακαρόνια, για να το προσθέσετε στη σάλτσα, αν χρειαστεί.

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη.

3

Στο τηγάνι, προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το σκόρδο. Μαγειρεύετε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό.

4

Προσθέτετε το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κρόκο αβγού και συνεχίζετε να ανβακατεύετε, μέχρι να ενσωματωθεί στην σάλτσα. Αφήνετε να σιγοβράσει και ρίχνετε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Όταν το τυρί λιώσει και η σάλτσα έχει πήξει ελαφρώς, προσθέτετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τις γαρίδες, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, από τα ζυμαρικά.

6

Γαρνίρετε με έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό.

7

Η pasta alfredo σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!