ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

07 OCTOBER 2022

Σαλάτα σολωμού

ΥΛΙΚΑ

Για το σολωμό

 

450γρ. σολωμό

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1 πρέζα flakes καυτερής πιπεριάς

χυμό μισού λεμονιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

 

Για τη σαλάτα

 

30 γρ. σπανάκι

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

1/2 αγγούρι, κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1/2 φλ. ελιές, σε ροδέλες

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

1/2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη

άνηθο, ψιλοκομμένο

 

Για το dressing

 

1/2 φλ. γιαούρτι

2 κ.σ. ταχίνι

χυμός μισού λεμονιού

2 κ.σ. ζεστό νερό

αλάτι

μαύρο πιπέρι

80 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και στρώνετε αλουμινόχαρτο σε ένα μικρό ταψί. Τοποθετείτε το σολωμό επάνω στο αλουμινόχαρτο και ραντίζετε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και flakes καυτερής πιπεριάς.

2

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον άνηθο. Ραντίζετε το σολωμό με το μίγμα.

3

Ψήνετε στο φούρνο, για περίπου 35'.

4

Όσο περιμένετε να ψηθεί ο σολωμός, ετοιμάζετε το dressing. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι και το ταχίνι και έπειτα προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να αραιώσει το μίγμα. Προσθέτετε λίγο παραπάνω νερό ή χυμό λεμονιού, ανάλογα με το πόσο αραιό θέλετε το μίγμα. Ραντίζετε με αλάτι και πιπέρι.

5

Για να ετοιμάσετε τη σαλάτα, ανακατεύετε το σπανάκι, το μαρούλι, το αγγούρι, την πιπεριά, τα ντοματίνια και τις ελιές. Κόβετε το σολωμό σε κομμάτια και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Προσθέτετε επίσης το αβοκάντο και τη φέτα.

6

Γαρνίρετε με άνηθο και προσθέτετε το dressing.

7

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!