ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

31 DECEMBER 2023

Σαλάτα με κινόα, μήλο και cranberry

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλ. νερό

3/4 φλ. τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και σταγγισμένη

1/2 φλ. αποξηραμένα cranberries

1 μαρούλι, ψιλοκομμένο

2 πράσινα μήλα, κομμένα σε κυβάκια (περίπου 2 εκ.)

1/4 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. καρύδια, ελαφρώς χτυπημένα

70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

χυμός από 1 λεμόνι

1 πρέζα μπούκοβο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

40 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζετε το νερό να βράσει.

2

Προσθέτετε κινόα και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

3

Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και μετά προσθέτετε κράνμπερι από πάνω. Σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά.

4

Στο μεταξύ, τοποθετείτε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για περίπου 1 λεπτό.

5

Προσθέτετε την κινόα, το κράνμπερι, τα μήλα, το κρεμμύδι, τα καρύδια και τη φέτα στο μαρούλι και ανακατεύετε για να αναμειχθούν.

6

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το μπούκοβο. Προσθέτετε αλάτι και μαύρο πιπέρι.

7

Περιχύνετε με dressing τη σαλάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

8

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!