ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

23 SEPTEMBER 2021

Σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπλε τυρί

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

 

3 σύκα

1 πράσινο μήλο

1 αχλάδι

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. κριθαροκούλουρα

αλάτι

πιπέρι

250 γρ. γαλλική σαλάτα (κεφαλωτό μαρούλι)

250 γρ. μπλε τυρί

 

Για το σερβίρισμα

 

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. κόλιανδρο ολόκληρο

50 γρ. καρύδια

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, με σύκο

15 ΛΕΠΤΑ
3 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κόβουμε το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

2

Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα και το blue cheese σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.

3

Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, τα κριθαροκούλουρα σε κομμάτια, πιπέρι και αλάτι.

4

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τους κόκκους του κόλιανδρου και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα καρύδια. Προσθέτουμε και το κύμινο.

5

Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!