17 DECEMBER 2019
Ρολό γαλοπούλας με μεσογειακά αρώματα
ΥΛΙΚΑ
50 γρ λιαστή ντομάτα
200 γρ μελιτζάνες
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ κουκουνάρι
1,5 κιλό πατάτες
30 γρ δενδρολίβανο
50 γρ σταφίδες
50 γρ αποξηραμένη παπάγια
80 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
80 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα
3 κιλά γαλοπούλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι γκρίλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τη λιαστή ντομάτα και τις μελιτζάνες καρεδάκι. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι, το μισό σκόρδο, τα κουκουνάρια, τις λιαστές ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί.
Γεμίζουμε με το μείγμα τη γαλοπούλα και κλείνουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε μορφή καραμέλας.
Βάζουμε σε μία γάστρα το ρολό γαλοπούλας, δύο κλωνάρια δεντρολίβανο και στο πλάι τις πατάτες. Ψήνουμε στους 170°C για 3 ώρες.
Όταν είναι έτοιμη η γαλοπούλα την αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες.