ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

17 DECEMBER 2019

Ρολό γαλοπούλας με μεσογειακά αρώματα

ΥΛΙΚΑ

0 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι γκρίλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

2

Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τη λιαστή ντομάτα και τις μελιτζάνες καρεδάκι. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.

3

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι, το μισό σκόρδο, τα κουκουνάρια, τις λιαστές ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί.

5

Γεμίζουμε με το μείγμα τη γαλοπούλα και κλείνουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε μορφή καραμέλας.

6

Βάζουμε σε μία γάστρα το ρολό γαλοπούλας, δύο κλωνάρια δεντρολίβανο και στο πλάι τις πατάτες. Ψήνουμε στους 170°C για 3 ώρες.

7

Όταν είναι έτοιμη η γαλοπούλα την αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!