ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

09 DECEMBER 2022

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι

ΥΛΙΚΑ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ. αχλάδια, κομμένα κατά μήκος

3 κ.σ. μηλόξυδο

1/2 φλ. κολοκυθόσπορο

4 κ.γ. μέλι

1 μεγάλο μαρούλι (ή 2 μεγάλες γαλλικές σαλάτες)

2/3 φλ. blue cheese, τριμμένο

2 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

50 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα αχλάδια σε μία στρώση και τα αναποδογυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, περίπου για 5 λεπτά.

2

Καρυκεύετε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

3

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι. Ανακατεύτε απαλά μέχρι να πήξει και να καλύψει τα αχλάδια, 1 έως 2 λεπτά.

4

Μεταφέρετε τα αχλάδια σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε κάθε κομμάτι αχλαδιού κατά μήκος στη μέση.

5

Σε ένα καθαρό τηγάνι φρυγανίζετε τους σπόρους κολοκύθας, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να ανοίξουν, για 3 έως 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τους αφήνετε να κρυώσουν.

6

Επαναφέρετε τους σπόρους στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακινώντας το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Μαγειρεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ροδίσει, για 4 με 6 λεπτά.

7

Αποσύρετε από τη φωτιά. Χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική στη θερμότητα σπάτουλα, ανακατεύετε τους σπόρους κολοκύθας και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

8

Όταν οι σπόροι κολοκύθας ομογενοποιηθούν με τη ζάχαρη, μεταφέρετε το μίγμα σε πιάτο και αφήστε το να κρυώσει. Σπάτε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

9

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε ελαφρά το μέλι, τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας λάδι και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι. Αλατοπιπερώνετε.

10

Σε ένα μπολ κόβετε το μαρούλι και έπειτα το ραντίζεται με τη σάλτσα μελιού. Συμπληρώνετε με τις φέτες αχλαδιού, τους σπόρους κολοκύθας και μπλε τυρί.

11

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!