ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

26 JANUARY 2019

Πορτοκαλόπιτα με καραμελωμένα πορτοκάλια

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

1 ½ κούπα ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

90γρ. βούτυρο, λιωμένο (να έχει κρυώσει)

1 ½ κούπα γάλα

1 κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

½ κούπα αλεύρι

¾ κούπας τρίμμα καρύδας

¼ κούπας νερό

¼ κούπας χυμός πορτοκαλιού

3 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες

1 ξυλάκι κανέλας

Κρέμα γαρνιρίσματος

Φιστίκια Αιγίνης

35 ΛΕΠΤΑ
8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Λαδώστε ένα ταψί για πίτα (20cm βάση, 24cm άνοιγμα).

2

Χρησιμοποιώντας το μίξερ, χτυπήστε τα αυγά και μισή από τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες. Προσθέστε τη βανίλια, το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε (+ανακατέψτε) το αλεύρι και την καρύδα. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί για την πίτα. Ψήστε για 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και η γέμιση να στερεοποιηθεί.

3

Εντωμεταξύ, τοποθετήστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε ένα μέτριο κατσαρολάκι. Σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε μέχρι να να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξηστε τη φωτιά στο δυνατό. Μαγειρέψτε, χωρίς να ανακατέψετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει. Προσθέστε το χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και γυρίστε τις πλευρές τους για να καραμελωθούν. Αφήστε να κρυώσει.

4

Σερβίρετε την πορτοκαλόπιτα και τοποθετήστε τα καραμελωμένα πορτοκάλια, την κρέμα και τα τα φιστίκια.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!