ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

20 OCTOBER 2022

Πατατόσουπα με πράσο

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)

2 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

3 μεγάλες πατάτες

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος light

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. σπόρους μάραθου

φρεσκοτρυμένη παρμεζάνα

κρουτόν

120 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Τοποθετείτε ένα τηγάνι στη φωτιά, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε το πράσο, το σέλερι και ένα κουτάλι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

2

Δημιουργείτε ένα κενό στο κέντρο του τηγανιού, στο οποίο ρίχνετε 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα πιπέρια, το κόλιανδρο και τους σπόρους μάραθου. Ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό.

3

Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και το ζωμό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά.

4

Αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.

5

Για να αποκτήσει η σούπα πιο κρεμώδη υφή, χτυπάτε το μίγμα στο μούλτι ή χρησιμοποιείτε ένα ραβδομπλέντερ.

6

Σερβίρετε τη σούπα με κρέμα γάλακτος, λίγα κρουτόν και λίγη παρμεζάνα.

7

Η σούπα σας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!