ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

11 APRIL 2023

Πασχαλινό Τσουρέκι

ΥΛΙΚΑ

1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

350 γρ. ζάχαρη

70 γρ. μαγιά

250 γρ. βούτυρο

1/2 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. μαχλέπι, σε σκόνη

1/2 κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη

2 κ.γ. γλυκάνισο, σε σκόνη

5 αβγά

5 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

3 κόκκινα αβγά

250 ΛΕΠΤΑ
2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά μέσα στο γάλα και προσθέτετε 3 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές ζάχαρη και αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες σε ένα ζεστό δωμάτιο.

2

Σε μία λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το μαχλέπι, το γλυκάνισο και τη μαστίχα.

3

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Στη λεκάνη με το αλεύρι, δημιουργείτε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτετε το μείγμα των αβγών.

4

Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το μισό στο αλεύρι. Προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνετε αρκετή ώρα πολύ καλά μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.

5

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπάζοντάς την με μία καθαρή πετσέτα και από πάνω με κουβέρτες για να έχει πολλή ζέστη.

6

Αφού φουσκώσει η ζύμη, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ξαναζυμώνετε.

7

Την ξανατοποθετείτε σε ζεστό περιβάλλον, για 2 ώρες.

8

Παίρνετε 3 κομμάτια ζύμης, τα πλάθετε σε φιτίλια και πλέκετε πλεξούδες. Τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε μια κυκλική φόρμα ψησήματος και τοποθετείτε τα 3 αβγά σε ίσες μεταξύ τους αποστάσεις. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!