ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

24 APRIL 2023

Pasta με ελιά κάπαρη και ντομάτα

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. σπαγγέτι (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάτε)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

8 αγκινάρες, σε λάδι

2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

300 γρ. ντοματοπολτός

100 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες

40 γρ. κάπαρη

αλάτι

πιπέρι

35 ΛΕΠΤΑ
3 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, μαζί με το φύλλο δάφνης.

2

Προσθέτετε το σκόρδο και τις αγκινάρες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.

3

Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και το λευκό κρασί και ανακατεύετε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

4

Ρίχνετε το ντοματοπελτέ και τις ελιές και μειώνετε τη θερμοκρασία. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά.

5

Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, κλείνετε το μάτι, προσθέτετε την κάπαρη και ανακατεύετε.

6

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό με αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι, για περίπου 7-8 λεπτά.

7

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.

8

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!