ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Παγωτό φράουλα

ΥΛΙΚΑ

300γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση

100γρ. ζαχαρούχο γάλα

300ml κρέμα γάλακτος 35%

50γρ. κρυσταλλική ζάχαρη άχνη

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

35 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις φρέσκες φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και με ένα μίξερ χτυπάμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

3

Σε μια μπασίνα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

5

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ανακατεύοντας το μείγμα ανά μισή ώρα.

6

Fun Fact! Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που απόλαυσε την πρώτη μορφή παγωτού. Φημολογείται ότι κατά τη διάρκεια των κατακτήσεών του, ζητούσε να τρώει φρούτα που είχαν παγώσει στο χιόνι, αφού τα είχε περιχύσει με μέλι. Η προσθήκη γάλακτος πραγματοποιήθηκε αργότερα στην Κίνα, επί της δυναστείας των Τανγκ και έφτασε στην Ευρώπη μετά την απόφαση του Μάρκο Πόλο να το φέρει στην πατρίδα του. Στις αρχές του 17ου αιώνα, ο Κάρολος Α' της Αγγλίας έδωσε "επίδομα σιωπής" στον Γάλλο σεφ του, για να μην αποκαλύψει σε κανέναν τη συνταγή του γλυκίσματος που έμοιαζε με χιόνι. Ωστόσο , με τον καιρό η συνταγή διέρρευσε και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της, με το γαλλικό «Café Procope» να είναι το πρώτο που το εισήγαγε στο ευρύ κοινό.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!